Türkiye'nin 40 Bininci Satranç Sınıfı Tarsus'ta Açıldı

Türkiye'nin 40 Bininci Satranç Sınıfı Açıldı

Kültür Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.04.2024 20:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
965 okunma
Google News

NESLİHAN ÖZBOZKURT

STRATEJİKHABER.COM- Türkiye Satranç Fedarasyonu ve Türkiye İş Bankası, 40 bininci satranç sınıfını Mersin'in Tarsus ilçesindeki Şehit Sabri Acem Ortaokulu'nda açtı.

Tarsus Şehit Sabri Acem Ortaokulu’ndaki Satranç sınıfının açılış etkinliğine Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, İşbankası Genel Müdürü Hakan Aran, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, bankanın Adana bölge ve Tarsus şubesi müdürleri, Tarsus Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, ilçe Gançlik ve Spor Müdürü Memet Öztürk, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar, okul müdürü ve öneticileri, Satranç federasyonu il temsilcisi ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, 40 bininci satranç sınıfının açılmasının kıymetli olduğunu belirterek, satrancı tüm devlet okullarına yayılabilmesi adına çok kıymetli bulduğunu söyledi.

Yıllardır Türkiye Satranç Federasyonunun (TSF) ana sponsorluğunu üstlendiklerini dile getiren Aran, desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Projenin Şehit Sabri Acem ortaokulunda okuyan 8 A sınıfı öğrencisi Meryem Altundal’ın Cumhuriyetin tesadüf eseri ortaya çıktığını belirten Aran şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin 100. yılında okulumuzda bir proje yapılıyor ve öğrencilerimiz 100 mektup gönderiyor. O mektuplardan birisi de bana geliyor. Öğrencilerden Meryem mektubun da beni okula davet ediyor. Sınıfın açılması kızımızın davet mektubuyla tetiklenen güzel bir süreç. Tarsus'ta devlet okulunda 8'inci sınıfa giden kız çocuğunun İş Bankası genel müdürüne mektup yazıyor olması, onu okula davet etmesi ve bu okulda buluşmanın sağlanmasını Türkiye'de geldiğimiz seviyeyi göstermesi anlamında çok kıymetli bir örnek olarak görüyorum."

TSF Başkanı Gülkız Tulay da İş Bankasının desteğiyle geleceğe daha güçlü ilerlediklerini belirterek, satrancın her geçen gün tanınırlığının artığını ve Türkiye’de lisanslı satranç sporcusu sayısının bir milyon 200 bini aştığını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yanında sponsor desteklerinin de önemli olduğunu belirten Başkan Gülkız Tulay, "Türkiye Satranç Federasyonu olarak çok büyük bir kurumuz.  Gücümüzü bu projelerden alıyoruz. Türk satrancının geldiği noktadaki en önemli nedenlerden birisi de ana sponsorumuz Türkiye İş Banka marifetiyle açtığımız satranç sınıflarıdır. 40 bininci satranç sınıfını Tarsus'ta bu güzel okulumuzda ve benim yaşadığım yerde açıyoruz. Benim için son derece mutluluk verici durum" şeklinde konuştu.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ise konuşmasında söz konusu projenin çocuklar için anlamlı olduğunu belirterek Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay ve spornsor olan Bankanın Genel Müdürünü tebrik etti.

Konuşmaların ardından sınıfın açılışı gerçekleştirilirken, Hakan Aran öğrencilerle satranç oynadı ve satranç sınıfının açılışına yazdığı mektupla vesile olan Meryem Altundal adlı öğrenciyi kutlayıp, teşekkür etti ve hediyeler ile satranç takımı verdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.