Tarsus'un Yeni Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz oldu

Tarsus Kaymakamı Otcu, Bursa Vali Yardımcısı oldu

Yaşam Yayın: 27 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 27.01.2024 16:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
712 okunma
Google News

NESLİHAN ÖZBOZKURT

STRATEJİKHABER.COM- Tarsus Kaymakamı Bursa Vali yardımcılığı görevine atanırken, Tokat Zile ilçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ise Tarsus Kaymakamlığına atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kaymakamlar ataması kararıyla birlikte üç yıldır Tarsus Kaymakamı olarak görev yapan Kadir Sertel Otcu Bursa Vali Yardımcılığı görevine atanırken, Tokat Zile Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz Tarsus Kaymakamı olarak atandı.

Tarsus'un yeni Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz kimdir?

1980 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Tarsus'un yeni Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, hem eğitimi hem de mesleki kariyeri ile dikkat çeken bir isim.

İstanbul'da başladığı eğitim hayatını Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olarak tamamlamış ve kaymakamlık mesleğine ilk adımını atmıştır.

Eğitim ve Mesleki Kariyer: İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamlayan Akyüz, 2002 yılında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. Aynı yıl kazandığı kaymakam adaylığı yazılı sınavı sonucunda Sakarya Kaymakam Adayı olarak göreve başlamıştır.

Eğitimine yabancı dil konusundaki yeteneklerini geliştirmek amacıyla University of Leicester'da bir yıl dil eğitimi aldı ve Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamladıktan sonra 2006 yılında Han Kaymakamlığı'na atandı.

Bu sürecin ardından Ağrı Tutak Kaymakamlığı, Bayburt Vali Yardımcılığı, Mahmudiye Kaymakamlığı ve Mut Kaymakamlığı görevlerinde bulunarak büyük bir mesleki deneyim kazandı.

Yetenek ve Dil Bilgisi: Akyüz, İngilizce konusundaki üst düzey bilgisiyle dikkat çekmektedir. 

Yabancı dildeki yetkinliği, uluslararası ilişkilerde ve projelerde etkin bir rol üstlenmesine olanak tanımaktadır.

Evli ve üç çocuk babası olan Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, aile değerlerine verdiği önemle biliniyor .

Hem mesleki kariyerindeki başarıları hem de aile odaklı bir yaşam tarzıyla toplum içinde örnek teşkil ediyor.

İstanbul'dan Sakarya'ya, Han'dan Ağrı'ya uzanan bir mesleki yolculukla adını duyuran Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, yönetimdeki becerisi ve toplumsal etkisiyle Türkiye'nin önde gelen kamu yöneticilerinden birisi olarak biliniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.