Tarsus’ta Turizm Haftası Coşkusu

Tarsus’ta Turizm Haftası Coşkusu

Kültür Yayın: 16 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 16.04.2024 16:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
535 okunma
Google News

NESLİHAN ÖZBOZKURT

STRATEJİKHABER.COM- Dünyada ve ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Mersin’in Tarsus ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinliğe Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkan yardımcısı Osman Polat, Emniyet Müdürü İhsan Yalçınkaya, Jandarma Komutanı Mehmet Güler, Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper, çeşitli kurum müdürleri, çeşitli okullardan öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Antik Roma Yolu’nda düzenlenen ilk etkinlik saygı istiklal marşı ile başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Müze Müdürü Doğukan  Bekir Alper, turizmin ekonomik kalkınmayı, ulusal ve uluslar arası sosyal ve ekonomik ilişkileri düzenleyen, barış ve refaha katkıda bulunan, dil, din, ırk ayırımı gözetmeksizin insan hak ve hürriyetlerine bağlı kalmayı amaçlayan, önemi her geçen gün daha da artan hareketli ve nitelikli bir sektör olduğunu söyledi.

Alper, Turizm sektörünün özellikle 1960’lı yıllardan sonra tüm dünyada hızla geliştiğini, günümüzde en hızlı büyüyen sektör olmasının yanı sıra, en fazla istihdam sağlayan sektör haline geldiğini, ayrıca turizm aktivitelerinin sosyal kültürel ve sosyo ekonomik açıdan diğer sektörlerden daha fazla önem arz ettiğini ifade etti.

10 bin yıllık tarihe sahip Tarsus’ta Neolitik dönemden günümüze kadar yerleşim sürüldüğünü belirten Alper, “Luviler, Hititler, Asurlular, Fenikeliler, Grekler, Makedonya Krallığı, Roma, Doğu Roma, Selçuklular, Osmanlılar ve Cumhuriyet dönemi olmak üzere kentimiz birçok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, çok sayıda tarihi ve kültürel değerlere sahip kadim bir kenttir” dedi.

Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ise konuşmasında, turizm haftasını kutlayarak turizm konusunda toplumsal farkındalığı arttırmak ve turizm bilinci oluşturmak için iç turizmi canlandırmak, doğal tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda değerlendirmek amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası olarak kutlandığını dile getirdi.

Kaymakam Akyüz, “Bu bağlamda bölgemizin önemli turizm destinasyonlarından biri olan Tarsus’ta pek çok turistik değere sahiptir. Tarsus’umuzun turizm potansiyelinin açığa çıkarılması, turizmin bütün yıla yayılması önem arz etmektedir. Bu noktada kamu ve özel kurumlar ile sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm paydaşlar çalışmalar yürütmelidir. Ülkelerin bacasız sanayi olarak adlandırdığı turizm sektörü ay zamanda dünya barışına da hizmet etmektedir” diye kouştu.

Konuşmaların ardından değişik okulların halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve şiirlerin okunmasının ardından Tarsus Müzesi’nde açılan 60 fotoğrafın yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.