Tarsus’ta Engelliler Haftası Etkinlikleri Coşkulu Başladı

Tarsus’ta Engelliler Haftası Etkinlikleri Coşkulu Başladı

Gündem Yayın: 10 Mayıs 2024 - Cuma - Güncelleme: 10.05.2024 13:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
585 okunma
Google News

NESLİHAN ÖZBOZKURT

STRATEJİKHABER.COM- Tarsus ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle başladı.

Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde düzenlenen etkinlik Tarsus Engelliler Platformu’nun anıta çelenk koyması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Platform Başkanı Dursun Aslan, günün anlam ve önemi hakkında konuşmasının ardından topluca Atatürk caddesi Yarenlik alanındaki etkinlik alanına yürüyerek geçildi.

Kaymakam Mehmet Ali Akyüz burada yaptığı konuşmada, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek, toplum genelinde bu konuda farkındalık oluşturmak adına etkinlikler düzenlenmekte olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Engelli hakları ve bir insan hakkı olarak tüm uluslar arsı sözleşmelerde yer almıştır. Kamu ve sivil alanda erişilebilirliğin bütünüyle sağlanması temel amaçtır. Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu teşkil eden engellilerimizin sosyo ekonomik haklarında ve yaşam koşullarında onlara sunulan toplumsal hizmetler noktasında önemli kazanımlar edinilmiştir. Mütevazı desteklerle hayatın her alanında sanatta ve sporda yurttaşlarımız büyük başarılar elde etmiştir. Sivil alanda vatandaşlarımız arasında engelli hakları noktasında bilinçlendirme faaliyetinin devam etmesi gerekmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bu alanda gerçekleştirdiği faaliyetlerle ve sunduğu hizmetlerle sadece bir hafta değil, daima engelli bireylerimizin yanında olmuştur”.

Etkinlikte engelli bireyler şiirler okuyup, şarkı ve türküler söyleyerek güne renk kattılar. Tören sonrasında Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ve Belediye Başkan yardımcısı Sadık Güngör, engelli dernekleri başkanlarına çiçek takdim etti.

Etkinliklere Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkan yardımcıları Sadık Güngör ve Ali Uyan, Jandarma Komutanı binbaşı Mehmet Güler, Engelli Dernekleri, AK Parti İlçe Başkanı ve yöneticileri, çeşitli kurum ve kuruluşların müdürleri, bazı meslek odası başkanları ve engelliler katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.