Tarsus Müteahhitler Birliği Hazır Betona Gelen Zamma Sert Tepki Gösterdi

Tarsus Müteahhitler Birliği Hazır Betona Gelen Zamma Sert Tepki Gösterdi

Ekonomi Yayın: 28 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 28.04.2024 10:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
523 okunma
Google News

NESLİHAN ÖZBOZKURT

STRATEJİKHABER.COM- Tarsuslu müteahhitler, hazır betona gelen yüzde 30 zamma tepki göstererek, protesto kararı aldı. Tarsus Müteahhitler Birliği Başkanı Ferit Çetiner yönetiminde bir araya gelen ve tepkilerini dile getiren müteahhitler, bu durumun kabul edilemeyeceğini bildirerek, gerekli aksiyonların alınması ortak noktasında buluştu. 

Hazır beton fiyatlarına gelen yüzde 30’luk zam inşaat sektöründeki etkisini sürdürmeye devam ederken, tepki de giderek derinleşiyor. Tarsuslu mütaahhitler adına bir açıklama da Tarsus Müteahhitler Birliği Başkanı Ferit Çetiner’den geldi. Başkan Çetiner, müteahhitlerle bir araya geldiği toplantıda yaptıkları değerlendirme sonucunda bu durumun kabul edilemeyeceğini, yapılan fahiş zam oranlarının inşaat sektörünü durdurma aşamasına getireceğini belirterek, şu ifadelere yer verdi: 

‘’Ekonominin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörü son dönemlerde hazır beton ve çimento başta olmak üzere inşaat kalemlerine gelen zamlarla şok etkisi yaşamaya devam ediyor. Seçim arifesinde önce çimento hemen akabinde hazır betona yapılan fahiş zamları müteahhitlik sektörü olarak kabul etmiyoruz. Çimento ve beton sektörün en temel malzemesi ve ciddi bir kalemimiz. Bu keyfi, fahiş derecede zamları anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz. 

Öbür taraftan baktığımızda son bir sene içerisinde enerji maliyetlerinde ciddi bir artış olmadı. Son aylarda kur da herhangi bir dalgalanma yok. Daha önceki bahaneler ‘Kur dalgalandı, enerji maliyetleri arttı’ gibiydi. Öyle bir şey de yok. Yani ne oldu da yüzde 30 bu ürünlere zam veriyorsunuz? Bunu anlamak gerçekten mümkün değil ve üzücü. 

Bu zamlar mevcut ekonomik sorunlarla birlikte inşaatı durdurma noktasına getirecektir. Müteahhitlik sektörü olarak kabul etmiyor, kınıyor ve protesto ediyoruz. Bu keyfi zamların önüne geçilmesi için gerek ilgili bakanlıklar nezdinde gerekse konfederasyonumuz aracılığıyla konuya müdahil olunmasını ve gerekli aksiyonların alınmasını önemle arz ediyoruz.’’

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.