Tarsus Koluman'da 13 adet konteyner taşıyıcı 'Derman' teslimatı yapıldı

Tarsus Koluman'da 13 adet konteyner taşıyıcı 'Derman' teslimatı yapıldı

Teknoloji Yayın: 27 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 27.10.2023 22:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
490 okunma
Google News
NESLİHAN ÖZBOZKURT
 
STRATEJİKHABER.COM- Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Mersinin Tarsus ilçesindeki Koluman A.Ş tarafından yürütülen 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç (DROPS) Projesi'nde 13 aracın teslimatı gerçekleştirildi.
 
Tarsus Adana yolu üzerindeki Koluman A.Ş.'de gerçekleştirilen teslimat törenine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı Tümgeneral Alparslan Işık, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, SSB Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, MESİAD Başkanı Hasan Engin ile askeri yetkililer ve çalışanlar katıldı.
 
Törenin açılış konuşmasını yapan Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, "Savunma sanayii için yaptığımız ürünler bizim için ayrı gurur ve mutluluk kaynağı. Savunma sanayiine yönelik üretim kapasitemizi artırıyoruz. Teknolojideki en son gelişmelerle ürünlerimize adapte etme gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.
 
Törende konuşan Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, "Ülkelerde şu merak ediliyor, Türkiye, savunma sanayiinde bu gelişmeyi nasıl başardı? Bizim başarımızın arkasındaki en önemli unsurlardan bir tanesi, güçlü bir ordumuzun, güçlü bir emniyet teşkilatımızın bulunması yer alıyor. Onlar ciddi bir güç, ciddi bir referans. Onların istemleri, ürünleri kullanması, onların kabul şartları, dünyada da önemli bir itibar göstergesi. Eğer siz TSK'ya bir ürün teslim ettiyseniz, o dünyada kabul görüyor" dedi.
 
Konuşmaların ardından Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Şeker, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı Tümgeneral Alparslan Işık'a temsili teslim belgesi ve 13 Derman'ın anahtarını verdi. 
 
Törenin bitiminde ise Vali Ali Hamza Pehlivan ve Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, aracın test sürüşünü yaptı.
NESLİHAN ÖZBOZKURT
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.