Tarsus Devlet Hastanesi’nde Koroner Anjiyo Ünitesi hizmete açıldı

Tarsus Devlet Hastanesi’nde Koroner Anjiyo Ünitesi hizmete açıldı

Sağlık Yayın: 01 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 01.04.2024 02:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
653 okunma
Google News

NESLİHAN ÖZBOZKURT

STRATEJİKHABER.COM- TARSUS Devlet Hastanesi bünyesinde kurulumu tamamlanan Koroner Anjiyografi ünitesi hizmete açıldı.

Başhekim Op. Dr. Sadık Emre Direk, yaptığı açıklamada, 5 Kardiyoloji uzmanı, 9 hemşire ve 5 röntgen teknisyenin görev aldığı ünitenin 7 gün 24 saat kaliteli, nitelikli ve sürdürülebilir sağlık hizmetiyle kalp krizi geçiren hastalara veya bazı kalp hastalıklarına hızlıca tanı koymak ve aynı zamanında tedavisini gerçekleştirmek ve gerektiği durumlarda anjiyo hizmetini vermek için ünitenin hayata hizmete girdiğini ifade etti.

Direk, “Koroner Anjiyografi laboratuarı ile birlikte Tarsus’tan merkez hastanelere sevklerimiz çok azalacaktır. Anjiyografiyi açtığımız birkaç gün içinde kalp krizi geçiren 5 hastamıza müdahale edilerek balon ve stentleme yöntemiyle tıkalı olan kalbi besleyen damarlar açıldı ve hastalarımız sağlıklarına kavuştu. Bu ünitenin hizmete girmesiyle birlikte her türlü kalp anjiyosu, kalp damarına balon ve stent uygulamaları hastanemizde yapılmaktadır” dedi.

Mali ve insan kaynağı açısından ciddi organizasyon gerektiren Koroner Anjiyografi  laboratuarını Tarsus’ta hizmete sunmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Başhekim Direk, “Kalp rahatsızlıklarında zaman çok önemli,5 Kardiyoloji Uzmanı arkadaşımız bu laboratuarda görev yapacaktır. Mali ve insan kaynağı açısından ciddi organizasyon gerektiren Koroner Anjiyografi Laboratuarını Tarsus’umuzun hizmetine sunmamıza vesile olan başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın Bakanımız, sayın Valimiz ve değerli sağlık bürokratlarımıza teşekkür ederim. Hastalarımız bundan sonra özel hastanelere yada kent dışındaki hastanelere gitme zahmetinden kurtulmuş olacak” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kalp spazmatik hastası olan ve aort damarlarında büyüme bulunan Sami Yıldırım adlı bir hasta ise Koroner Anjiyo ünitesinin açılmasıyla özellikle Tarsus’ta yaşayanların kent dışındaki merkez hastanelere gitme zahmetinden de kurtulduğunu belirterek, “Bu ünite kurulmazdan önce ya özel hastanelere yada Adana ve Mersin’deki hastanelere gitmek zorunda kalıyorduk. Ayrıca bizim gibi hastalara uzun tarihlere randevu veriliyordu. Çok şükür bundan kurtulmuş olduk” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.