Tarsus Cumhur İttifakı Miraç Kandilini Eshab-ı Kehf’te kutladı

Tarsus Cumhur İttifakı Miraç Kandilini Eshab-ı Kehf’te kutladı

Yaşam Yayın: 06 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 06.02.2024 23:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
768 okunma
Google News

NESLİHAN ÖZBOZKURT

STRATEJİKHABER.COM- Cumhur İttifakı MHP Tarsus Belediye Başkan adayı Mahmut Tat ve Cumhur İttifakı bileşenleri AK parti ve MHP ilçe başkan ve yöneticileri, kadın ve gençlik teşkilatları Miraç Kandili nedeniyle Eshab-ı Kehf’te etkinlik düzenledi.

Belediye Başkan adayı Mahmut Tat, AK Parti ilçe Başkanı İlker Uyar, MHP İlçe Başkanı Mehmet Fatih Yıldırım ve ilçe yöneticileri ile birlikte Yedi Uyurlar olarak bilinen Eshab-ı Kehf’i ziyaret ederek dua ettiler.

Eshab-ı Kehfte vatandaşlara çorba ve kandil simidi dağıtan Tarsus Belediye Başkan adayı Mahmut Tat ve Cumhur İttifakı yöneticileri burada tüm halkın Miraç Kandili’ni kutladı.

Kur’an-ı Kerim okunan etkinlikte Belediye Başkan adayı Mahmut Tat yaptığı konuşmada, tüm İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik etti.

Tat konuşmasında, “Miraç’ın özünde tüm kötülüklerden arınmak vardır. İnsanların ve insanlığın yararına değerler üretmek, düşünmek, sorumluluk yüklenmek, fedakârlıkta bulunmak, paylaşmak, zamanın önemini kavramak ve sürekli teşebbüs halinde olmak vardır. Allah Resulü, Sevgili Peygamberimiz bu gecede izzet, ihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculuk gerçekleştirmiş ve Feyyaz-ı Mutlak olan Cenabı Hak ile buluşmuştur. Miraç, bu nedenle bereket demek, rahmet demektir, ihsan, lütuf, izzet ve ikram kapılarının tüm inananlar için ardına kadar açılması demektir. Böylesine kutsal bir gecenin millet olarak, ülke olarak kenetlenmeye, birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik içinde yaşamaya, aydınlık yarınlara el ele, kol kola ve omuz omuza hep birlikte yürümeye vesile olmasını diliyoruz. Bu bizim en büyük arzumuz ve niyazımızdır. Ümit ediyoruz ki; bu mübarek gece, insanlarımızın gönlünde bu cihette bir coşku oluşturacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandili’nin İslam âleminin birliği, dirliği ve beraberliğine; insanlığın selameti, huzur, barış ve mutluluğuna vesile olmasını temenni ediyor, Tarsuslu hemşehrilerimizin en kalbi duygularımla kandillerini kutluyorum” dedi.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.