Tarsus 2. Kleopatra Bisiklet Festivaline İlgi Büyük

Tarsus 2. Kleopatra Bisiklet Festivaline İlgi Büyük

Spor Yayın: 14 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 14.10.2023 13:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
365 okunma
Google News

NESLİHAN ÖZBOZKURT

STRATEJİKHABER.COM- Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, sporun ve sporcunun kenti Mersin’e kazandırdığı organizasyonlardan birisi olan ve bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Kleopatra Bisiklet Festivali tüm coşkusuyla başladı. 25 ilden toplam 500 bisikletli, 3 gün boyunca Tarsus’un tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinde pedal çevirecek. Tarsus’un en önemli simgelerinden biri olan Kleopatra Kapısı’nda açılışı gerçekleştirilen festival, bisiklet tutkunlarının coşkusuyla start verdi. İlk olarak şehir merkezi turu gerçekleştiren bisikletliler, ardından Kleopatra Kapısı’ndan geçerek rotalarına devam etti.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen festivale, Türkiye’nin farklı illerinin yanı sıra, Mersin’de yaşan Rus vatandaşları ve Almanya’nın Köln kentinden gelen bisikletçiler de katıldı. Bisiklet tutkunları, festival süresi boyunca Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Gençlikle Kampı’na ağırlanacak.

Taşkın: “Amacımız; Tarsus'u doğasıyla tarihiyle, lezzetleriyle katılımcılara yaşatmak”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın festivalin gayet güzel geçtiğinden söz ederek, “Kleopatra Bisiklet Festivali’nin bu yıl 2.’sini yapıyoruz. Yüksek bir katılım var. Hava çok güzel. Amacımız; il dışından gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak, Tarsus'u; doğasıyla tarihiyle, lezzetleriyle onlara yaşatmak. Daha sonra da güzel bir şekilde uğurlamak. Bütün katılımcılara başarılar diliyorum. Festival 3 gün sürüyor. Değişik etaplardan oluşuyor. Misafirlerimizi Gençlik Kampı’mızda konaklatıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.