TAPATARİD Toplantısında Üyelerinden Başkan Erbay’a Tam Destek

TAPATARİD Toplantısında Üyelerinden Başkan Erbay’a Tam Destek

Ekonomi Yayın: 25 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.04.2024 13:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
801 okunma
Google News
NESLİHAN ÖZBOZKURT
 
STRATEJİKHABER.COM- TARSUS’ta faaliyet gösteren ve tarım çalışanları, korsan ve yabancı elciler ile ilgili sorunları geniş üye katılımıyla masaya yatıran Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği (TAPATARİD) toplantısında Derneğin çalışkan ve üretken Başkanı Cumali Erbay’a üyelerden tam destek geldi.
 
Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği (TAPATARİD) Derneği Başkanı Cumali Erbay ve Yönetim Kurulu son zamanlarda ciddi anlamda sorun yaratan yabancı uyruklu Elciler ve kayıt dışı iş yapan Elcilerin durumlarına engel olunması, dernek üyelerinin kendi aralarında istişare ederek sorunları masaya getirdikleri toplantıya kalabalık bir üye topluluğu katıldı.
 
Toplantıda konuşan TAPARİD Başkanı Cumali Erbay, iş yapmaları yasal olmayan yabancı uyruklu ve korsan Elcilere karşı güvenlik güçlerinin gerekli yasal tedbirleri almaları konusunda her fırsatta durumu yetkililere bildirdiklerini belirterek, “Yabancı uyrukluların elcilik yapmaları yasak ve yasal değil. Ancak bu sorununun gerek Emniyet Müdürlüğü ve gerekse Jandarma Komutanlığı güvenlik güçlerimize durumu bildirerek yasal bir şekilde kurallara uygun olarak çözümlenmesi gerekiyor. Nitekim bu konuda Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Amirimizi ziyaret ederek durumu görüştük. Karşılıklı istişarede bulunarak bu sorunun çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunduk. Dernek olarak hiç kimsenin bu konuda bireysel olarak hareket etmesinin doğru olmadığı konusunda hemfikiriz. Siz kıymetli üyelerimizin haklarının korunması, kural ve kaidelere bağlı kalınarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
 
Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Tarsus’ta yaklaşık 35 bin tarım işçisinin faaliyet gösterdiğini, bunun yanı sıra derneklerine üye elci sayısının da 600’e yaklaştığını belirten TAPARİD Başkanı Cumali Erbay, “Bu kadar ciddi boyutta istihdam sağlanan tarım sektöründe maalesef korsan olarak nitelendirdiğimiz kayıt dışı iş yapan ve yasak olmasına rağmen yabancı uyruklu olan elcilerde var. Bunların her hangi bir yasal kayıtları yok. Bunlara karşı mücadele konusunda etkin tedbirlerin alınması konusunda yetkililerle görüşmekteyiz. Biz Dernek olarak dün olduğu gibi bugünde tüm üyelerimizin haklarının korunması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
 
Başkan Erbay, toplantıda üyelerin de üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini belirterek, “Derneğimizi hak ettiği yere getirmek için büyük bir özveriyle gerçekten çok çalıştık ve çok fedakarlıklarda bulunduk. Bu nedenle sadece benim ya da yöneticilerin değil, tüm üyelerimizin özverili olmaları gerekiyor. Tüm üyelerimizden ricamız sorumluluklarını yerine getirsinler” dedi.
 
17 Mayıs tarihinde yapılacak olan olağanüstü genel kurul toplantısında aday olmak istemediğinin altını çizen Başkan Erbay’a tüm üyeler ağız birliği etmişçesine “Hayır Başkanlığı bırakamazsın. Hiçbirimiz senin başkanlığın dışında aday olamayız” diyerek kendisine tam destek vereceklerini belirtip, sorumluluklarını yerine getireceklerini söylediler.
 
Başkan Erbay, üyelerin tüm sorularına içtenlikle cevap verirken, “Bugün Derneğimizde tüm üyelerimiz için Tarım Aracı Kartı yaptırıyoruz. Araçların önünde Tarım Aracı Kartı bulunacak ve tüm üyelerimize kimlik kartı olarak “Üye Kimlik Kartı” yaptırıyoruz. Emniyet ve Jandarma ekiplerimize kolaylık olmasına imkan tanıyoruz. Korsan ve yasa dışı Elcilik yapılmasına izin verilmeyecek. Karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde barış ve huzur içinde işimizi layıkıyla yapacağız” şeklinde konuştu ve tüm üyelerden yoğun alkış aldı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.