TAC’li öğrenciler “The Earth Prize” yarışmasında ilk 10'a girdi

TAC’li öğrenciler “The Earth Prize” yarışmasında ilk 10'a girdi

Bilim Yayın: 30 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 30.03.2023 14:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
572 okunma
Google News

NESLİHAN ÖZBOZKURT

STRATEJİKHABER.COM-  İsviçre merkezli The Earth Foundation tarafından her yıl çevresel sürdürülebilirlik alanında 13-19 yaş arası öğrencilere yönelik düzenlenen The Earth Prize yarışmasında, bu yıl 116 farklı ülkeden bin 290 takım arasından başarılı 10 projeden biri Tarsus Amerikan Koleji öğrencilerden oluşan takımın oldu.

The Earth Prize Dünya Ödülü, her yerdeki genç öğrencilere açık bir çevresel sürdürülebilirlik yarışması olarak bilinirken, The Earth Prize'a katılan her katılımcı, orijinal ısmarlama materyallerle çalışıyor ve üniversite öğrencilerinden kişiselleştirilmiş rehberlik alıyor.

Öte yandan dünyaca ünlü Elçilerle etkileşim kurma ve çözümlerini küresel bir izleyici kitlesine sergileme fırsatına sahip olacaklar.

Yarışmada kazanan çözüm, gerçek dünyada etki potansiyeline sahip olacak ve kazanan takım, okulları ve ekip üyeleri arasında paylaştırılmak üzere 100 bin $ (toplam 200 bin $'lık ödülden) alacak.

The Earth Prize Yarışması Nedir?

The Earth Foundation tarafından düzenlenen Earth Prize Dünya genelinde lise öğrencileri arasında yapılan sürdürülebilirlik yarışmasıdır. Tarsus Amerikan Koleji 11 IB öğrencileri Melis Ata ve Naz Kurtuluş,  danışman öğretmenleri Çiğdem Altan ile muz ve mandaline kabuklarından elde ettikleri organik filtre ile tarım alanlarında kullanıma açık sürdürülebilir bir çözüm buldular. 1290 grup arasından ilk 10 ‘a giren Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri  30 Mart akşamı yapacakları sunumları ile final aşamasına katılacaklar.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.