MGC Çalıştayında Özbozkurt'tan Medya Etiği sunumu

MGC Çalıştayında Özbozkurt'tan Medya etiği sunumu

Kültür Yayın: 08 Mayıs 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 08.05.2024 19:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1034 okunma
Google News
NESLİHAN ÖZBOZKURT 
 
STRATEJİKHABER.COM- Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin (MGC) düzenlediği Çalıştayı Tarsus’ta yapıldı. 
 
MGC üyeleri ve gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği ve 3 gün süren çalıştay Tarsus Gençlik Kampı'nda gerçekleştirildi. 
 
Çalıştay'da Mersin Gazeteciler Cemiyeti Akademik Danışmanı ve Akademi Derneği Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, gazetecilik ve medya alanındaki son araştırmalarını ve bilimsel raporları katılımcı gazetecilerle paylaştı.
 
Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt'un sunumunda vurguladığı, medya sektöründeki güncel gelişmeler ve gazetecilikteki önemli trendler dikkat çekiciydi. 
 
Ayrıca, Akademi Derneği'nin yaptığı bilimsel araştırmaların, medya sektöründeki uygulamalara nasıl ışık tuttuğu vurgulandı.
 
Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt'un sunumunda öne çıkan başlıklardan biri, "Gazetecilikte Medya Etiği" mesleğindeki güncel zorluklardı. Bununla birlikte, dijital medyanın yükselişi ve sosyal medyanın gazetecilik üzerindeki etkileri konularında da katılımcılarla bilgi paylaşımında bulundu.
 
Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Rüstem Kaya Tepe, Yerel Basının sorunlarını ve basınla ilgili Yasa ve yönetmeliklerde yapılan son değişiklikleri katılımcılarla paylaşarak gelen sorulara yanıt verdi. 
 
Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya Tepe, etkinlik sonrasında Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt'a sunumundan dolayı teşekkür ederek, bu tür etkinlikleri periyodik olarak hayata geçireceklerini belirtip, çalışmalarında başarılar diledi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.