Mersin Büyükşehir'den 100. Yıla Tarsus'ta Özel Sergi

Mersin Büyükşehir'den 100. Yıla Tarsus'ta Özel Sergi

Kültür Yayın: 20 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 20.03.2024 09:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
247 okunma
Google News

NESLİHAN ÖZBOZKURT

STRATEJİKHABER.COM- Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Resim Yarışması”nda derece alan eserler Tarsus’ta Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) ile Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) Plastik Sanatlar Kurullarının ortaklaşa hazırladıkları çalışmada, 5 başarı ödülü, 10 mansiyon ödülü ve 10’da sergileme ödüllü eser, Tarsuslu sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

40 yaş altı sanatçıların katıldığı yarışmaya Türkiye’nin birçok bölgesinden sanatçıların eserleri renk kattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, sergi açılışında yaptığı konuşmada MEDEKA ve TADEKA’nın kurulmasının ne kadar doğru bir hamle olduğuna vurgu yaparak, “Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, yapmış olduğumuz bu yapının ne kadar kıymetli ve doğru bir çalışma olduğunu bir kez daha görmüş olduk” dedi.

Veli Mert, “178 tane katılım oldu”

Serginin küratörü Veli Mert ise yaptığı konuşmada, yarışmaya katılımın çok iyi olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yılını bir resim yarışmasıyla onure edilmesini, Büyükşehir Belediyemizin, bu onure edilen etkinliği kabul etmesi, MEDEKA Plastik Sanatlar Kurulu olarak bizi çok sevindirdi. Ahmet Yeşil’le beraber önermiştik, böyle bir yarışma yapalım diye. Ve gerçektende 178 tane katılım oldu Türkiye’nin her yerinden. Çok mutlu olduk ve 7 tane jüri üyemiz vardı. Değerlendirme sonucunda 5 başarı ödülü, 10 mansiyon; teknik şartnamede yazıldığı üzere ödüllendirildi.

Katalog yapıldı. Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Biz bunu sanal ortamda yayınlayacağımızı sanıyorduk, ama bir katalogla da taçlandırıldı. Çok iyi hissettik, çünkü yarışmaya katılan herkese katalog gönderme şansımız oldu” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.