Marketten Parayı Çaldı, Çaldığı Parayla Aynı Marketten Ekmek Aldı

Marketten Parayı Çaldı, Çaldığı Parayla Aynı Marketten Ekmek Aldı

Asayiş Yayın: 28 Ocak 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 28.01.2023 21:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
219 okunma
Google News

NESLİHAN ÖZBOZKURT

STRATEJİKHABER.COM- TARSUS’ta bir genç önce marketin kasasından para çalıp daha sonra yakalanmamak için çaldığı paradan marketten 2 ekmek alarak parayı ödedi.

Alınan bilgiye göre, olay, ilçeye bağlı Özel Bahşiş Mahallesi'nde meydana gelen olayda Mustafa Yıldız'a ait Yıldız Markette işyeri sahibi ve oğlunun dükkanın yanındaki depodan mal getirirken işyerinin boş olduğunu gören ve sonradan Suriye uyruklu olduğu anlaşılan A. H. (20) adlı bir kişi etrafa bakarak markete girdi ve kasaya yöneldi.

A. H. adlı kişi kasada bulunan paradan bir tomarını rasgele alıp, montunun cebine koydu.

A. H., dışarı çıkmak isterken işyeri sahipleri Mustafa Yıldız ve oğlu Mehmet Yıldız’ı görünce şüphe uyandırmamak için ekmek dolabından 2 ekmek alıp, çaldığı paradan 200 lira verip, paranın üstünü aldıktan sonra marketten ayrıldı.

Ancak market sahipleri kasanın içindeki paraların eksik olduğunu anlayınca, işyeri güvenlik kamerasına baktıklarında gerçeği gördüler.

Hırsızlık şüphelisinin kasadan para çaldıktan bir süre sonra çaldığı parayla alışveriş yaptığını anlayan market sahibi Mustafa Yıldız ve oğlu Mehmet Yıldız ile birlikte şüpheliyi yakalayıp jandarmaya teslim etti.

Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan A.H., paranın yarısını iade edip, özür diledi. Ailesi ise kalan parayı iade etme sözü vermesine rağmen, şüpheli adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen A.H., Savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, market sahibi Mustafa Yıldız ve oğlu Mehmet Yıldız, “Biz yan tarafta depodan malzeme alırken kasadan parayı alıp, cebine koymuş. Jandarmayla birlikte hareket ederek, zanlıyı yakaladık” dedi.

Hırsızlık anı ise saniye saniye işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.