ÇYDD Tarsus Şubesi'nde Köy Enstitüleri Belgeseline Yoğun İlgi

ÇYDD Tarsus Şubesi'nde Köy Enstitüleri Belgeseline Yoğun İlgi

Kültür Yayın: 18 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.04.2024 00:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
652 okunma
Google News
NESLİHAN ÖZBOZKURT
 
STRATEJİKHABER.COM- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Tarsus Şubesi Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun 84. yıl dönümünü "Yücel'in Çiçekleri" belgeseli etkinliğine ev sahipliği yaptı.
 
ÇYDD Tarsus Şubesi Dernek binasında Köy Enstitüleri'nin eğitim ve kültürdeki önemini canlı tutmak amacıyla düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan ÇYDD Tarsus Şube Başkanı Av. Ferda Aras, Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun tarihi ve kültürel değerlerini hatırlatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedeflediğini belirterek, bu etkinlikle katılımcıların Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun önemini ve etkilerini daha yakından tanımasına olanak sağladığını ifade etti.
 
ÇYDD Şube Başkanı Ferda Aras, "Üretici insan yetiştiren Köy Enstitüleri’nin kurulmasının üzerinden tam 84 yıl geçti. Binlerce köy okulu kapalıysa, 2 milyondan fazla kız çocuğu eğitimden koparılmışsa bunun sebebi Köy Enstitüleri’nin kapatılmasıdır.Köy Enstitüleri yaşatılsaydı, bugünlere kadar getirilebilseydi, Türkiye, dünyanın refah seviyesi en yüksek olan ülkelerin başında olurdu...Dilerim ki yeniden Cumhuriyet’in güneşi enstitülerdeki o kaliteli,üreten,iyi ve donanımlı insan yetiştiren eğitim sistemine en kısa sürede kavuşuruz. Etkinliğe gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz" dedi.
 
Belgesel gösterimiyle birlikte katılımcılar, Köy Enstitüleri'nin kuruluş felsefesini ve yarattığı dönüşümü daha derinlemesine keşfetme fırsatı buldular.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.