Çanakkale Zaferi'nin 109'ncu yıldönümü Tarsus'ta kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin 109'ncu yıldönümü Tarsus'ta kutlandı

Gündem Yayın: 18 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 18.03.2024 12:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
388 okunma
Google News

NESLİHAN ÖZBOZKURT

STRATEJİKHABER.COM- 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü, Mersin’in Tarsus ilçesinde Nusret Mayın Gemisi’nin bulunduğu Çanakkale Zaferi Kültür Parkı’nda kutlandı.

Tarsus'ta Çanakkele Zaferi'nin 109'ncu yıldönümü için yapılan tören, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Garnizon Komutanı yüzbaşı Volkan Göçmez, Belediye Başkan yardımcısı Güntaç Yılmaz, Muharip Gaziler Derneği ve Kuvayi Milliye Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kuvayi Milliye ve Muharip Gaziler Derneği’nden Necmettin Ünal ve Zeynep Tetik’in Çanakkale Zaferiyle ilgili şiir okumalarından sonra, Mühimmat Üsteğmen Erdem Bulut, günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı.

Üsteğmen Bulut, 109 yıl önce bugün 18 Mart 1915'te Çanakkale boğazının denizden geçilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiğini ve deniz zaferinin ilan edildiği gün olduğunu belirterek, tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletin kahraman evlatlarının şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zaferin, istiklal savaşına ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etti.

“109 yıl önce bugün 18 Mart 1915'te Çanakkale boğazında denizden geçilmeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiği ve deniz zaferinin ilan edildiği gündür. 2002 yılından itibaren aziz vatanları için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi anmak maksadıyla aynı zamanda 'Şehitler Günü' olarak kabul edilmiştir. Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerin alan ve tüm dünyaya karşı azmin, cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale Savaşı vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerilebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir” diyen Üsteğmen Bulut, “Ülkemizin bugün ulaştığı seviye başta Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere; Kore'de, Kıbrıs'ta, yurtiçi ve yurtdışı terörizmle ve 15 Temmuz'da asker kılığına girmiş teröristlere karşı yapılan mücadelede hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu ve Türk bayrağının şanını canından üstün tutan aziz şehitlerimiz, sizleri bizden ayıran ölüm, size olan bağımlılığımızı asla koparmayacak. Kutsal emanetiniz olan Türk vatanı, ilelebet hür kalacaktır. Sizlere söz veriyoruz ki, Çanakkale'ler sonsuza dek geçilmeyecek, gök kubbeden Ay yıldızlı al bayrak hiç inmeyecek, dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Çanakkale Parkındaki  törenin ardından Şehitliğe geçildi ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Etkinliğe Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Garnizon Komutanı Volkan Göçmez, Belediye Başkan yardımcısı Güntaç Yılmaz, Emniyet Müdürü İhsan Yalçınkaya, Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler, Muharip Gaziler Derneği, Kuvayi Milliyeciler Derneği, diğer protokol üyeleri, kurum müdürleri, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, bazı partilerin belediye başkan adayları katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.