Barolar Birliği ve Mersin Barosu Av. Çabuk’a Saldırıyı Kınadı

STRATEJİKHABER.COM- Tarsus’taki Hıdıroğlu Un Fabrikasında meydana gelen olayda yaralanan Avukat Abdullah Çabuk’a yapılan çirkin saldırı Türkiye Barolar Birliği

Asayiş Yayın: 03 Aralık 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 03.12.2022 20:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
282 okunma
Google News

 

NESLİHAN ÖZBOZKURT

STRATEJİKHABER.COM- Tarsus’taki Hıdıroğlu Un Fabrikasında meydana gelen olayda yaralanan Avukat Abdullah Çabuk’a yapılan çirkin saldırı Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi ve Mersin Barosu tarafından kınandı.

Halen hastanede tedavi altında bulunan Avukat Abdullah Çabuk’a yapılan menfur saldırı ile ilgili açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi şu görüşlere yer verdi:

“Avukata Yönelik Şiddetin hedefi bu kezde Mersin Barosu üyesi meslektaşlımız Av. Abdullah Çabuk Oldu.

1 Aralık 2022 tarihinde Mersin Barosu üyesi Av. Abdullah Çabuk’a karşı mesleki faaliyetini yerine getirdiği esnada fiziki saldırı gerçekleştirilmiştir.

Mesleki faaliyetimize yöneltilen bu sistematik saldırılar, taksirle meydana gelmiş ya da münferit bir vak’a gibi görülemez. Başta Savcılık makamı olmak üzere tüm yargısal mercileri süreci etkin bir soruşturma yürütmeye ve meslektaşımızı korumak üzere saldırganlar hakkında güvenlik tedbirlerini caydırıcı bir şekilde kullanmaya davet ediyoruz.

Meslektaşımıza ve Mersin Barosu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Avukat hakları Merkezi olarak hukuksal süreci sonuna kadar takip edeceğimizi, mesleğimize yönelen her saldırıda meslektaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.”

MERSİN BAROSU:”BAROMUZ ÜYESİ AV. ABDULLAH ÇABUK’A YAPILAN MENFUR SALDIRIYI KINIYORUZ”

Baromuz üyesi Av. Abdullah Çabuk’un mesleğini ifa ettiği sırada fiziki saldırıya uğradığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Hastanede tedavisi devam eden meslektaşımızın sağlık durumu iyi olup, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Anayasal bir hak olan savunma hakkına yapılan saldırı kabul edilemez.

Mersin Barosu Başkanlığı olarak, Avukat Hakları Merkezimizle birlikte saldırıyla ilgili yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, savunmaya yapılan saldırıların son bulması için mücadelemizi her alanda her zaman sürdüreceğimizi meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.